Göç ve Vatandaşlık Hukuku:
Göç ve vatandaşlık hukuku, yabancı kişilerin ülkeye girişi, oturumu, vatandaşlığı ve diğer haklarıyla ilgili yasal düzenlemeleri içerir. Bu hukuk alanı, uluslararası anlaşmaların ve yerel yasaların yanı sıra ulusal güvenlik, toplumsal entegrasyon ve insan hakları gibi çeşitli faktörleri de dikkate alır. Göç ve vatandaşlık hukuku alanında ofisimiz yoğun bir şekilde çalışmaktadır.
Türkiye’den gayrimenkul alımı yoluyla vatandaşlık kazanımı ve Türkiye’ye gelecek yabancı ülke vatandaşlarının vize, geçici ikamet, uzun dönemli ikamet, çalışma ve oturma izni gibi iş ve işlemler genellikle Yabancılar ve Uluslararası koruma ve Türk Vatandaşlık Kanunu kapsamında düzenlenir.
Hizmetlerimiz:
- Gayrimenkul Alımı Yoluyla Vatandaşlık Kazanımı:
Türkiye, yabancılara gayrimenkul yatırımı yaparak Türk vatandaşlığını kazanma olanağı sunmaktadır. Bu düzenleme kapsamında belirlenen kriterleri karşılayan yabancı yatırımcılar, 400.000,00 ABD doları karşılığı gayrimenkul yatırımı yaptıktan sonra Türk vatandaşlığının kazanılması için başvuru yapabilir. Ancak bu sürecin de kendi içinde pek çok ayrıntısı ve takibi gereken iş ve işlemleri mevcut olup deneyimli avukatlarca takibi başvurunuzun gecikme yaşanmadan erken ve olumlu sonuçlanmasını sağlayacaktır.
- Gayrimenkul Alımı Yoluyla Oturum İzni
Türkiye, yabancılara gayrimenkul yatırımı yaparak oturum izni alma olanağı da sunmaktadır. Kendi ülke vatandaşlığını kaybetmek istemeyen ve Türkiye’de rahat ve sorunsuz bir şekilde yaşamak isteyen yabancılar tarafından tercih edilebilir. Bu düzenleme kapsamında belirlenen kriterleri karşılayan yabancı yatırımcılar, 200.000,00 ABD doları karşılığı gayrimenkul yatırımı yaptıktan sonra oturum iznine başvurabilir. Ancak bu sürecin de kendi içinde pek çok ayrıntısı ve takibi gereken iş ve işlemleri mevcut olup deneyimli avukatlarca takibi başvurunuzun gecikme yaşanmadan erken ve olumlu sonuçlanmasını sağlayacaktır.
- Vize Başvurusu ve İşlemleri:
Türkiye’ye ziyaret amaçlı gelen yabancılar, çoğu durumda Türk konsolosluklarından vize başvurusu yapmak zorundadırlar. Vize türü ziyaretin amacına ve kişinin vatandaşlık durumuna göre değişir.
- Geçici İkamet İzni:
Türkiye’de uzun süreli ikamet etmek isteyen yabancılar, genellikle geçici ikamet izni almak zorundadırlar. Bu izin, belirli bir süre için verilir ve genellikle yıllık olarak yenilenir.
- Uzun Dönemli İkamet İzni:
Türkiye’de uzun vadeli ikamet etmek isteyen yabancılar, uzun dönemli ikamet izni başvurusunda bulunabilirler. Bu izin, genellikle belirli bir süre için verilir ve uygun koşullar altında uzatılabilir.
- Çalışma İzni:
Türkiye’de çalışmak isteyen yabancılar, kanun (6735 Sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu, 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu, 4875 Sayılı Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu, 5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu, 3218 Sayılı Serbest Bölgeler Kanunu…) ve yönetmeliklere uygun şekilde çalışma izni almak zorundadırlar. Bu izin, Türkiye’de bir işte çalışma hakkı verir, ancak iş yerinin belirlenmiş olan şartları taşıması gerekir.
- Oturma İzni:
Türkiye’de yaşamak isteyen ve belirlenmiş olan kriterleri karşılayan yabancılar, oturma izni başvurusunda bulunabilir. Bu izin, Türkiye’de belirli bir süre boyunca ikamet etme hakkı verir ve genellikle yıllık olarak yenilenir.
Bu süreçlerin detayları ve koşulları, zaman zaman güncellenen Yabancılar ve Uluslararası koruma ve Türk Vatandaşlık Kanunu ile belirlenir. Başvuru süreçlerinde adım adım ilerlemek ve doğru belgeleri sağlamak için profesyonel hukuki danışmanlık almak önemlidir.
Yabancı kişilerin yukarıda bahsettiğimiz başvuru süreci ve sonrasında da kriter ve koşulları sağlama hususuna dikkat etmesi gerekir. Özellikle yenilenen başvurularda yapılacak olan inceleme, adli sicil kaydı ya da benzeri bir değerlendirmede olumsuz bir durum olması halinde kişinin kusuru olmasa dahi kendisi açısından olumsuz sonuçlar doğuracaktır. Bu nedenle de herhangi bir hukuki sorunda da danışmalık almak önemlidir.
Hizmetler
Aşaıdaki alanlarda hukuki destek vermekteyiz.
- Araç Değer Kaybı
- Arazi – Tapu
- Gayrimenkul
- İmar
- İş Hukuku
- Madencilik
- Yabancılar Hukuku
- Kentsel Dönüşüm
- Kat Kaşılığı İnşaat Sözleşmeleri
- Şirket Kuruluşu
- Vergi Hukuku
- Mali İhtilaflar
- Maden Hukuku
- Orman Hukuku
- Kat Mülkiyeti Kanunu
- Toplu Yapı ve Site
- Danışmanlıkları
- İş Hukuku
- Çevre Hukuku
- Yurtdışı Borçlanma ve Emeklilik
- Yabancılık Unsurlu Hukuki
- Aile Hukuku
- Kamulaştırma
- Kamulaştırmasız El Atma
- Toplulaştırma
- İdare Hukuku
- Ceza Hukuku